Episode13「I’m sorry I'm late. 〜 遅れてすみません。」

NHK おとなの基礎英語テキスト【英語スクリプト・日本語訳】

Season5「悠太のオーストラリア料理旅」出演:宮沢氷魚
Week5 バーベキューを楽しむ Episode13



〜バーベキューをする公園に走る悠太、ケイトと友だちが来ている。

Yuta:I’m sorry I’m late.
遅れてすみません

Yuta:I was up late last night preparing food.
昨夜、食材の仕込みに遅くまでかかって。

Kate:That’s OK. Wow! You brought so much stuff.
大丈夫よ。わー、いっぱい買ってきたね。

Yuta:It’s for the Uluru Sunset. Just wait and see!
ウルル・サンセット用にね。まあ見てなさいって!

Kate:Emily, Kevin! This is Yuta from Japan! Say hi!
エミリー、ケヴィン、日本から来た悠太よ。よろしくね!

Friends:Hi!
こんにちは。

Yuta:Hi! I’m Yuta!
どうも、悠太です。


(友人と握手)


Yuta:Wow! It’s great you can have a barbecue in a park.

公園でバーベキューができるなんてすごいな。

Kate:Yes, Lots of parks have barbecue grills.
そう、たくさんの公園にバーベキューグリルがあるのよ。

Kevin:Hey, Yuta! Grab a drink! Let’s start the barbie!
悠太、一杯飲もう!バーベキューを始めようぜ!

Yuta:OK!


(悠太とケヴィン、バーベキューの準備を始める)


Kevin:The barbie is a man's  job in Australia.
オーストラリアでは、バービーは男の仕事なんだ。

Kevin:And the most important thing about an Aussie barbecue is the meat.
そして、オーストラリアのバーベキューで最も大切なものといったら肉だね。

Yuta:What kind of meat do you eat?
どんな肉を食べるの?

Kevin:We have steaks, Chicken, and sausages, which we also call snags.
牛ステーキ、チキン、それからスナッグとも呼ぶソーセージを食べるよ。

Yuta:OK! Let’s start with snags!
よし!スナッグからはじめよう!

Kevin:Wait! 
待った

Kevin:First, we’ll throw on some onion.
最初はたまねぎをのせるんだ

Yuta:I see.
そうなんだ。



Emily:Mm. He’s all right.
彼、イケてるじゃない。

Kate:He sure is.
そうなの。



◎おすすめショッピング


◎おすすめ英会話BOOK


0 Comments

Leave a comment